Tävling Agility (arbetsgrupp)

Vi har en arbetsgrupp som behandlar allmänna frågor och intressen gällande agility på klubben. Vi har ingen sektor för Agility, då den från och med 2013 ingår i tävlingssektorn, på samma sätt som lydnad, bruks och rallylydnad.

Agility är en tävlingsgren där hunden, med hjälp av sin förare, ska ta sig igenom en bana på så snabb tid som möjligt och utan fel. På banan finns tunnlar, hopp, balans och slalom mm. Antalet aktiva inom agility ökar mycket för varje år. De som håller på med agility är i alla åldrar och har många olika typer av hundar. Alla har roligt!

Agilitytävlingar är öppna för alla hundar över 18 månaders ålder.

Agility bygger på ett gott samarbete mellan hund och förare. Hunden måste vara uppmärksam på sin förare för att komma runt banan rätt väg. Agility är också ett bra sätt att träna upp hundens balanssinne och en försiktig hund kan stärka sitt självförtroende genom att klara av de olika hindrens svårigheter. Linköpings Brukshundklubb har regelbundet agilitykurser på olika nivåer för sina medlemmar och arrangerar dessutom tävlingar varje år. För att använda våra hinder ska du vara medlem hos oss och ha kunskap om hur hindren används. Detta för att undvika att något händer som kan skada din hund eller göra den rädd. Håll utkik på kurssidan efter kurser eller kontakta mig för mer information!

Ansvarig för arbetsgruppen för agility är Elin Moberg

elin.moberg.swe@gmail.com

Agility LBK